miercuri, 10 decembrie 2008

oameni.

oamenii îşi caută jumătatea. fie că îşi dau seama, fie că nu. ştiţi voi, fiinţa aceea care îi cunoaşte mai bine decât oricare alta, fără care aerul nu este suficient şi viaţa nu are gust. unii o găsesc; şi vulnerabilitatea dată de faptul că acea fiinţă îi înţelege mai bine decât oricine îi face să fugă. repede.

stupid.

11 comentarii:

Anonim spunea...

Matematic 0.5+0.5=1 insa 2 jumatati nu vor face niciodata un intreg, daca nu apare un pic de "nu stiu ce" aditiv care sa dea suma perfecta. Si de aici eroarea care nu mai iese la calcul..

Anonim spunea...

Chiar daca drumul e lung si tare intortocheat si nici nu stim unde duce, aminteste-ti unde ai fost si gindeste-te unde vrei sa ajungi si nu permite nimanui sa strice ceea ce vrei sa cladesti... dar, daca totusi iti doresti ca ceva sa se darame intr-adevar, lasa-i pe cei din jurul tau sa o faca si fii sigur ca vor reusi, oamenii sunt facuti din bucati... una mai alterata ca alta.

Anonim spunea...

nu prea stii despre ce vorbesti. Se pare ca nu ai suficienta experienta. Traiesteti copilaria si dupa aia incearca sa emiti pareri

ar_a spunea...

fuga poate face oamenii sa se simta vii....poate azi nu ai nimic veritabil....cufundarea eul-ui in cealalta fiinta si cunoasterea....ireale azi... oameni.....oamenii de linga noi.....sa ii vedem cu adevarat.... si poate nu o sa mai fie teama...nici strigate intre patru pereti...

radu marian spunea...

"nu prea stii despre ce vorbesti. Se pare ca nu ai suficienta experienta. Traiesteti copilaria si dupa aia incearca sa emiti pareri"

sau teoria ta despre copilăria mea e greşită; oare îţi publicam comentariul dacă era adevărată? şi, dacă tot nu am chiulit chiar la toate orele de gramatică, aştept cu nerăbdare să-ţi comentez blogul. bineînţeles, dacă ai copilărit suficient încât să suporţi critici.

Onutzza spunea...

Nu toti fug.

Pe de alta parte, eu nu cred in ideea de jumatati, ci de fiecare ca intreg, ca om unic si complet, care intalneste un alt om la fel de intreg. Acest intreg este compus din elemente. Unele sunt identice, altele asemanatoare iar altele diferite.

Nu cred in ideea de contrariile se atrag, dar nici in cea ca doi oameni trebuie sa se asemene. In ambele cazuri vad notiunea de "jumatati".

Cred in schimb in faptul ca doi oameni, pentru a fi atrasi unul de celalalt trebuie sa aiba ceva diferit, iar pentru a se intelege pe termen indelungat trebuie sa aiba multe puncte comune.

In alta ordine de idei, am descoperit intamplator blogul tau (din linkul de pe hi5) si vreau sa iti multumesc pentru frumoasa dupa-amiaza pe care mi-ai oferit-o prin textele pe care le-ai postat aici.

Anonim spunea...

Reactia de fuga este o actiune reflexa pe care o ai atunci cand te afli in pericol(constient sau inconstient). Daca-ti gasesti cu adevarat jumatatea nu cred ca fugi, eu una n-as fugi!

Anonim spunea...

cand te apuca spaima sa iti aduci aminte de fragmentul din "Mirona" de Cella Serghi. respir prin tine... gust prin tine...vad prin tine...traiesc prin tine...si nu vreau sa mai invat vreodata sa fac toate astea singura. e mult mai usor cu tine, mult mai bine in 2.

Anonim spunea...

sunt de acord cu tine, unii oameni fug ... dar ce ramane de facut atunci?

radu marian spunea...

ce e de făcut? nu contează; pentru că oricum nu poţi face nimic...

Evelina spunea...

".....abundența inutilă de cuvinte și expresii la redarea unei idei"....citez desi nu e cazul...
teribil de reconfortanta lectura blogului tau.
Mi-a placut...