joi, 18 septembrie 2008

alţi eroi.

alţi eroi aleg să facă fapte bune în fiecare zi, dar uneori din varii motive banale, cum ar fi lipsa de timp sau nevoia de a face ceva şi pentru ei, la un moment dat aleg să nu facă o faptă bună; uneori fac aceeaşi faptă bună de zeci de ori până când la un moment dat o singură dată nu o mai fac. şi în acel moment sunt catalogaţi drept monştri.

chiar, de câte ori merită cineva să fie salvat?

3 comentarii:

Anonim spunea...

"De cate ori merita cineva sa fie salvat?" ...depinde de locul pe care il ocupa acel "cineva" in viata ta.

Anonim spunea...

ideea de erou implica in mod obligatoriu ideea de dezinteresat; o fapta buna doar pentru a face o fapta buna; cred ca eroii stiu ca, daca relatia dintre ei si "victime" e sa fie dusa la alt nivel, "victima" trebuie sa aleaga asta; si nu ca rasplata pentru ca a fost salvata. "cineva"-ul poate ocupa un loc in viata eroului doar daca alege asta. si daca scopul greselilor e de a invata ceva din ele, atunci "cineva" merita salvat o singura data pentru o greseala.

Onutzza spunea...

Eu cred ca cineva merita sa fie salvat (sau sa zicem ajutat), de atatea ori de cate simte ca poate sa o faca binefacatorul (eroul).

Cand acesta simte ca deja e prea mult pentru el, e bine sa se opreasca, chiar si cu riscul sa fie numit monstru.

Daca ar continua, ar insemna ca ii face celuilalt un bine, dar isi face lui un rau, si nu cred ca e nimeni intr-atat de important incat sa se merite sa faca asta pentru el.